Genomineerd BFA 2012!!!

Eindelijk mag het er uit! Een paar maanden geleden heb ik een aantal foto’s ingestuurd voor de Bruids Foto Awards (BFA), een wedstrijd voor professionele bruidsfotografen en initiatief van Bruids & Bruidegom magazine. In totaal zijn er ruim 1700 foto’s ingestuurd in 6 categorieën, en worden er per categorie 10 genomineerden geselecteerd door een jury. En één van die genomineerde foto’s, in de categorie ‘Bruidegom in beeld’, is dus door mij gemaakt! WOOHOOO!! Toen ik het telefoontje kreeg dat mijn foto genomineerd was heb ik even een vreugdedansje door de kamer gemaakt, ik ben er echt SUPER blij mee! En ook trots, dat mijn foto uit zo’n enorme berg inzendingen gekozen is en tussen zo veel andere mooie nominaties staat.

Een stukje uit het persbericht: “De kwaliteit van de genomineerde foto’s en fotografen is hoog. Er zijn veel foto’s met een sterke zeggingskracht. Ontroerend en veel emotie”, aldus de vakjury. De vakjury bestaat uit vijf leden die ieder vanuit zijn of haar achtergrond beroepsmatig met beeldcreatie bezig is. Door het samenbrengen van uiteenlopende werkgebieden en expertises binnen de vakjury vulden de leden elkaar tijdens de jurering perfect aan. Toch was het voor de jury een uitdaging om het aantal genomineerden in alle zes de categorieën tot tien te beperken. “We zien een trend naar fotojournalistieke bruidsfotografie; niet geregisseerd en puur!”.

Nu is het natuurlijk fantastisch leuk om genomineerd te zijn, maar ik ga voor de winst! 😉 Vanaf vandaag tot 1 juni kun je op de genomineerde foto’s stemmen via deze website. Naast de prijs per categorie, wint de foto met de meeste stemmen uiteindelijk de ‘Overall’ prijs, dussehm… stem stem stem stem stem!

Tot slot, mijn dank aan Mirjam & Daniël, die mij hun Keniaanse bruiloft lieten fotograferen en waar ik bovenstaande foto kon maken. Asante sana!

Ben je benieuwd naar het verhaal achter deze foto? Binnenkort zal ik een post op deze blog wijden aan hoe & waar ik deze foto maakte, het verhaal achter de foto en waarom ik juist deze foto heb ingestuurd voor de BFA.

Merkelijkheid.nl