Koen & Mirjam | Bruidsfotografie Amsterdam


Tijdens ons kennismakingsgesprek noemden Koen & Mirjam zichzelf echte Ijburgfanaten. Ze wonen in dit Amsterdamse stadsdeel en wilden graag dat Ijburg ook te zien was op de foto’s. Begin juni vorig jaar trouwden ze in de stralende zon. De dag begon ’s ochtends in het nieuwe huis van het bruidspaar, waar Mirjam zich met haar moeder en zus klaarmaakte. De familie en vrienden druppelden langzaam binnen en even later kwam bruidegom Koen in een Mini Cooper aanrijden. Aan de rand van het Ijmeer maakten we foto’s met de familie en vrienden, met een fantastische achtergrond (en harde wind!)

Na de familiefoto’s maakte ik de reportage met Koen & Mirjam samen. Als fotolocatie hadden Koen & Mirjam gekozen voor het Diemerpark, een park op jawel: Ijburg! Vanaf dit park had je mooi zicht op de architectuur van Ijburg maar was je tegelijkertijd ook in een natuurlijke omgeving: een leuk contrast. Na de foto’s en een snelle lunch was het tijd om te trouwen! Het huwelijk werd voltrokken in de Schellingwouderkerk in Amsterdam-Noord. Op een lied van Adele liep Mirjam aan de arm van haar vader de kerk binnen. De ceremonie was erg persoonlijk doordat zowel de moeder van Koen als Mirjam het bruidspaar toespraken.

Na het huwelijk werd er buiten het kerkje geproost, en hadden Koen & Mirjam een verrassing voor hun broers en zussen: een boottochtje! Per salonboot vaarden ze van Amsterdam-Noord naar Magazzino, de locatie waar de rest van de dag gevierd werd. Magazzino is echt een van mijn favoriete locaties van 2011: een super ligging aan de Ij, modern en een tikje industrieel. Toen het gezelschap aankwam met het bootje stonden alle gasten die de rest van de dag waren uitgenodigd al op ze te wachten. In de uren daarna werd er uitgebreid geproost, taart gegeten, de ringen bewonderd, bijgekletst en gefeliciteerd. Voor mij is dit het moment om veel rond te lopen en goed om me heen te kijken. Er ging een felicitatiebord rond waar alle gasten hun wens voor het bruidspaar konden achterlaten en wat superleuke foto’s opleverde. En buiten vond ik zelfs een groepje familieleden die stiekem hun stukje stonden te oefenen wat ze later tijdens het diner op zouden voeren. Dat diner was trouwens fantastisch: heerlijk Italiaans eten en een goede sfeer. Familie en vrienden zaten aan 2 lange tafels en Koen & Mirjam genoten zichtbaar van alles dat gebeurde. Na het toetje en de laatste opvoering door familieleden was het tijd voor mij om naar huis te gaan. Koen & Mirjam hebben die avond nog flink gefeest, terwijl ik in de trein na heb genoten van een heerlijke zonovergoten dag in Amsterdam.

Klik op de foto om naar het volgende beeld te gaan, of gebruik de thumbnails onder de foto om door de serie heen te scrollen.
[scrollGallery id=6 start=0 autoScroll=false thumbsdown=true]

Merkelijkheid.nl