Trouwen in een kas – de beste tips voor jullie bruiloft

Trouwen in een (mobiele) kas, ik hou er van! En waarom? Dat vertel ik je graag in deze blog. In het voorjaar van 2019 fotografeerde ik de bruiloft van Steven & Charlotte, die trouwden in een mobiele kas in een prachtig stukje bos. Steven is cateraar en besloot na de ervaring van zijn eigen bruiloft ook mobiele kassen te verhuren. In deze blog vertel ik jullie graag meer over waarom trouwen in een kas ook voor jullie bruiloft een aanrader is.

Trouwen in een kas | Buiten trouwen | Buitenbruiloft | Botanische Trouwlocaties | Trouwen in het bos

Steven: “Op mijn eigen bruiloften trouwden we buiten in het bos, en vierden we op dezelfde locatie het diner en feest in een mobiele kas. De keuze voor de kas maakten we omdat we graag de omgeving van het bos wilden blijven zien. Een stretchtent plaatsen viel voor ons al snel af omdat je de omgeving dan niet meer kunt zien en het vrij donker is. In de kas konden we lang blijven genieten van het daglicht én de omgeving. Het bos hebben wij ’s avonds ook uitgelicht, wat er heel bijzonder uit zag vanuit de kas. Wij vonden het echt te gek. In de kas zit je binnen met al het comfort wat daar bij hoort, maar bent tegelijkertijd ben je door de glazen wanden van de kas ook echt buiten op de locatie, middenin de natuur. ”

Trouwen in een kas | Mobiele kas huren bruiloft | Trouwen in het bos | Botanische trouwlocatie

Tips voor jullie bruiloft in een kas:

Willen jullie op jullie eigen bruiloft ook trouwen in een (mobiele) kas, eventueel op een eigen locatie? Steven heeft een aantal tips voor het organiseren van jullie eigen bruiloft:
Tip 1: Het formaat van de kas. “De kas kan helemaal aangepast worden aan wat jullie nodig hebben, van een klein en intiem gezelschap tot een grote groep. De kas op onze eigen bruiloft was 15×20 meter en bestond uit een deel om te dineren met 130 gasten, en een deel ingericht voor het feest met een band. Dat paste prima in het formaat kas dat wij hadden gekozen. Als het slecht weer was hadden we de ceremonie ook in de kas kunnen doen.”
Tip 2: Ondergrond. “Qua ondergrond voor de kas moet het wel enigszins vlak zijn, een grasveld werkt vaak prima. Wij hebben een ondervloer gebruikt, dat stond mooi en was wel zo comfortabel voor onze vrouwelijke gasten op hakken.”
Tip 3: Temperatuur. Een kas associeer je misschien met warmte, en de temperatuur kan ook zeker oplopen als de kas vol in de zon staat en je met veel mensen binnen bent. Gelukkig kun je ook goed ventileren door de dakramen open te zetten, en er kunnen extra deuren in geplaatst worden om alles goed door te luchten. En als het ’s avonds afkoelt, of jullie trouwen in het najaar of de winter, is de kas heel makkelijk af te sluiten en te verwarmen met heaters.

Trouwen in een kas | Mobiele kas huren | Trouwen in het bos | Buiten trouwen

Tip 4: Decoratie. De constructie van een mobiele kas is heel stevig en zeker geschikt om decoratie aan op te hangen. Ook als een DJ of band lampen op wil hangen kan dat.
Tip 5: Planning. Zorg dat de kas op tijd staat zodat je de tijd hebt om dingen aan te passen. De huurprijs van de kas die Steven met zijn bedrijf verhuurt is voor een week hetzelfde als voor een weekend. Neem die extra tijd om de kas in te richten en aan te kleden én om eventueel de plannen te kunnen wijzigen als de (weers)omstandigheden daar om vragen. Zo weet je zeker dat alles precies is zoals je willen én je ontspannen jullie trouwdag tegemoet gaat.
Tip 6: Besteed het regelwerk uit. Zeker als je een bruiloft op een eigen locatie regelt moet er veel gebeuren, en loop je het risico dat je de spil bent tussen 15 leveranciers. En het laatste wat je wilt is dat je op je trouwdag zelf nog vanalles moet regelen. Steven kan met zijn ervaring al het regelwerk op zich nemen, zodat jullie een relaxte trouwdag tegemoet gaan én zeker weten dat alles waar je niet aan gedacht had (de stroomvoorziening voor de band, of de keuken voor de catering bijvoorbeeld) goed geregeld is.

Meer weten over een kas op jullie trouwdag?

Steven is oprichter en eigenaar van Schouwenburg Catering en gespecialiseerd in het verzorgen van huwelijken op locatie. Hij neemt al het werk uit handen: van de hapjes en wijn tot de aankleding, meubilair, personeel én de glazen kas. Meer informatie: www.schouwenburgcatering.nl

Trouwen in een kas | Mobiele kas huren bruiloft | Trouwen in het bos | Botanische trouwlocatie

Trouwen in een kas | Mobiele kas huren bruiloft | Trouwen in het bos | Botanische trouwlocatie

Zoeken jullie een trouwfotograaf die bij jullie past?

Zijn jullie enthousiast geworden over mijn werk en wil je weten of ik beschikbaar ben om jullie bruiloft te fotograferen? Neem dan contact op en check mijn beschikbaarheid. Ik maak graag een prachtige reportage voor jullie.

Merkelijkheid.nl