Day in the life

Een Day in the Life reportage is het verhaal van jullie gezin. Als documentair familiefotograaf leg ik een een dag uit jullie leven vast. De grote en kleine momenten, in ongeposeerde beelden. De essentie van jullie gezinsleven in beeld. Verhalend, echt en waardevol.

In jullie gezinsleven zijn er veel momenten die je als ouders niet wil vergeten. De grote mijlpalen, zoals de eerste stapjes en verjaardagen. Maar ook de kleine momenten. Je kind die iets grappigs doet, of ’s avonds na het voorlezen nog even bij elkaar in bed kruipen. De dagelijkse momenten waarvan je denkt ‘dit wil ik voor altijd onthouden’. En ik kan dat voor jullie doen.

Bij mijn Day in the life reportages loop ik een hele of halve dag mee in jullie dagelijks leven. Ik leg alles vast wat er gebeurdt: de mooie momenten, de knuffels, de grapjes en jullie dagelijkse gewoontes. En ook de tranen, frustraties tussen broers en zussen en dat het ouderschap voor jullie ook best hard werken is. Ik geloof dat een waardevol aandenken er niet uit ziet als een zorgvuldig gestyleerde feed, maar bestaat uit alle momenten.

Een day in the life is niet alleen een serie van de kinderen, maar juist van jullie als gezin en jullie als ouders. Want sinds ik zelf kinderen heb weet ik ook: er zijn maar weinig beelden waar ik als moeder op sta. En juist die beelden zijn zo mooi om te hebben. Ik wil jullie dat geven. Foto’s waar niemand ontbreekt, en waar jullie liefde en harde werk als ouders op zijn vastgelegd.

Mijn werk is echt. Ik ga mee in jullie dagelijks leven en ben overal bij met mijn camera. Jullie hoeven niet te poseren, in de camera te kijken, te lachen of iets over te doen voor de foto. Het enige dat ik van jullie vraag is om een dag te houden zoals jullie die altijd doen, en mij toe te laten. Tijdens de reportage ga ik mee naar zwemles, de supermarkt, sportlessen, hobby’s, de speeltuin, het bos of wat jullie ook maar gepland hebben die dag. Hoe echter en typischer de dag voor jullie gezinsleven, hoe meer waarde de foto’s de komende jaren voor jullie zullen hebben.

Waarom een day in the life?

Ongeposeerd

De beelden die ik maak van jullie gezin zijn echt en ongeposeerd. Geen gedoe met nette kleding, iedereen kan zichzelf zijn en er hoeft niets gedaan te worden dat ‘leuk is voor de foto’. Ik leg jullie vast in jullie dagelijks leven in jullie eigen omgeving, en zoals jullie echt zijn.

Alles vastgelegd

Ik leg alles vast: de grapjes, een knuffel, boze bui, onverwachte momenten en jullie dagelijkse gewoontes en interactie met elkaar. En niet alleen jullie kinderen, maar juist ook jullie als gezin én jullie als ouders.

Waardevol

Beelden van jullie gezin zijn waardevol, en zeker als ze echt zijn en herinneringen oproepen. Want het cliché is waar: de tijd gaat snel, en deze tijd komt niet meer terug. Ik leg jullie gezinsleven voor altijd vast, zodat jullie voor altijd terug kunnen kijken op deze bijzondere tijd.

“De foto’s zijn echt wie wij zijn, ze zijn puur en oprecht.”

De verschillende gezinsfotoshoots die ik maak:

01.

Day in the life – hele dag

Een reportage van een dag uit jullie leven van +/- 12 uur fotografie (wakker worden tot kinderbedtijd).

02.

Day in the life – halve dag

Een reportage van een dagdeel uit jullie leven, 5 uur fotografie

03.

Short stories

Een ongedwongen reportage van 2 uur fotografie .

Tijdens een Day in the life van een volledige dag ben ik er bij vanaf het moment dat jullie wakker worden t/m kinderbedtijd.

Tijdens de Day in the life van een halve dag ben ik er van wakker worden tot de lunch, of vanaf de middag t/m kinderbedtijd.

Bij short stories maak ik een reportage van 2 uur fotografie. Mijn werkwijze bij een short stories verschilt niet van die bij een Day in the Life. Omdat het moment dat ik er ben korter is, is het wel iets meer gepland maar niet minder echt. Ik fotografeer bij jullie thuis en/of bij een activiteit die bij jullie past. Je hoeft dus niet ineens koekjes te gaan bakken of naar de kinderboerderij te gaan als jullie dat eigenlijk nooit doen. Juist als ik een activiteit kan vastleggen die bij jullie past, zullen de beelden waarde hebben.

Prijzen

Hele dag 1395 euro

+ Een reportage van een dag uit jullie leven, +/- 12 uur fotografie

+ Een selectie van +/- 200 beelden

+ Een online gallery waaruit jullie de reportage kunnen downloaden in hoge resolutie

+ Een slideshow met mijn favoriete beelden, op muziek

+ Een pocketalbum van 15×20 cm met 30 beelden

+ Reiskosten €0,35/km vanaf postcode 3816 HG

Halve dag 695 euro

+ Een reportage van een dagdeel uit jullie leven, 4-5 uur fotografie

+ Een selectie van 75-100 beelden

+ Een online gallery waaruit jullie de reportage kunnen downloaden in hoge resolutie

+ Een slideshow met mijn favoriete beelden, op muziek

+ Een pocketalbum van 15×20 cm met 20 beelden

+ Reiskosten €0,35/km vanaf postcode 3816 HG

Short Stories 450 euro

+ Een ongeposeerde reportage van 1,5 uur fotografie

+ Een selectie van 30-50 beelden

+ Een online gallery waaruit jullie de reportage kunnen downloaden in hoge resolutie

+ Een pocketalbum van 15×20 cm met 20 beelden

+ Reiskosten €0,35/km vanaf postcode 3816 HG


Day in the life reportages

Meer recente reportages van familiefotografie en bruiloften kun je bekijken mijn Blog

“De foto’s zijn echt wie wij zijn”

“De foto’s zijn echt wie wij zijn, ze zijn puur en oprecht. Als mijn kinderen later terug zullen kijken naar deze fotoserie hoop ik dat ze mogen glimlachen bij het zien van zichzelf terwijl ze in bad zitten, koekjes bakken en regenwormen vangen in de tuin. Mijn dochters mochten een hele dag zichzelf zijn en dit heeft Susan geweldig weten vast te leggen in kleurrijke foto’s, bomvol emotie en plezier.”

Lees meer recensies

Ben je enthousiast geworden?

Wil je meer weten over een Day in the life en mijn beschikbaarheid? Vul het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

  Jullie namen (*)

  E-mailadres (*)

  Telefoonnummer

  Datum fotografie

  Hoe hebben jullie mij gevonden?

  Bericht

  Merkelijkheid.nl